Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

 

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum | Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: Visual Basic.Net
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

dtpicker format sorununa basit çözüm...

Yazar: bracos

Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"VB.NET DataGridView yinelemesi(soru)"

form'da 2 adet datagridview var. DataGridView1'de id ad soyad diye sütunlar? listeledim ve herhangi bi ismi seçti?imde datagridview2'ye o id'ye ba?l? bilgileri aktar?yorum fakat bu i?lem 1 kere oluyo yani ba?ka bi id ye t?klad???mda 2. datagrid yenilenmiyo. Bunu nas?l düzeltebilirim?



Kodlar?m:


Sub listele()
        koopTablo.Clear()
        makbuzTablo.Clear()
        bag.Open()
        adtr = New OleDbDataAdapter("select plaka,adi,soyadi From koop", bag)
        adtr.Fill(koopTablo)
        DataGridView1.DataSource = koopTablo
        DataGridView1.Columns(0).HeaderText = "PLAKA"
        DataGridView1.Columns(1).HeaderText = "Ad?"
        DataGridView1.Columns(2).HeaderText = "Soyad?"
        DataGridView1.Refresh()

        bag.Close()
        adtr.Dispose()
    End Sub



    Sub sec()

        Try

            If DataGridView1.CurrentRow.Cells(0).Value.ToString().Trim() <> "" Then
               
                bag.Open()
                kmt.Connection = bag
                adtr = New OleDbDataAdapter("SELECT Makbuzno,Donem,Tarih,Miktar from Makbuz WHERE PLAKA='" & DataGridView1.CurrentRow.Cells(0).Value.ToString() & "'", bag)
                adtr.Fill(makbuzTablo)
                DataGridView2.DataSource = makbuzTablo
                DataGridView2.Refresh()
                kmt.ExecuteNonQuery()
                listele()

                bag.Close()
                kmt.Dispose()
            End If
        Catch

        End Try
    End Sub


Üyeye Özelden Mesaj At sergenk | 08.07.2015 01:37


Asl?nda mant???n do?ru FAKAT ili?kili tablolarda bu yöntem hataya aç?kt?r.

Tavsiyem datarelation kullanman iki tabloyu ayr? ayr? data setlere al?p daha sonra bu tablolar aras?nda ili?ki kurman bundan sonras? basit ilk datagriddeki id yi almana bile gerek kalmaz..

e?er bu kodlar? kullanmam gerek diyorsan sec() prosedürünü datagridin hem cellClick olay?na hemde keypress olay?na yazman gerek

Üyeye Özelden Mesaj At aspara | 22.09.2015 10:50



Tüm Kategoriler | Visual Basic.Net | Visual Basic.Net  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2013| Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin