Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

 

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum | Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: Visual Basic 6.0
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

Yaz?l?m Mühendisli?i

Yazar: programmar
Yaz?l?m Mühendisli?i hakk?nda bilgiler


Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"Sayaç okuma programı"

Merhaba, visual basic ile com port üzerinden sayaç okuma programı yapmak istiyorum.

İnternette yaptığım araştırmalar ile /?! vbcrlf komutu ile sayacın haberleşmesinin başlatıldığını öğrendim ve bu aşamaya kadar olumlu sonuç aldım. o komut ile sayaç /MSY5<1>M310.2218 komutunu gönderiyor. Gelen o mesajda sayacın Flag kodu yani markası ve maksimum bağlantı hızı var. Mesela bu sayacın markası Makel ve Bağlantı hızı 5 = 9600 bps oluyor. Buraya kadar herşeyi başarabiliyorum ama bundan sonra sayacın ack alması ve veri iletimine başlaması gerekiyor.
elimde C ile yazılmış bir program var sayaç flag kodunu gönderdikten sonra <06>050<0D><0A> komutunu gönderiyor ve sayaç içinde ne bilgi varsa hepsini bi kerede com porta gönderiyor. vb de bu komutu gönderdiğimde bilgi alamıyorum. sanırım dil farkından dolayı bir farklılık var. Bu kodu vb dilinde sayaca nasıl gönderebilirim.
C ile yazılmış programın haberleşme bilgisi aşağıda.

==> /?!<0D><0A>
<== /MSY5<1>M310.2218
==> <06>050<0D><0A>
<==  -- STX --
<== 0.0.0(14655158)
<== 0.8.0(15*min)
<== 0.9.1(12:06:00)
<== 0.9.2(15-05-05)
<== 0.9.5(2)
<== 1.8.0(00000.000*kWh)
<== 1.8.1(00000.000*kWh)
<== 1.8.2(00000.000*kWh)
<== 1.8.3(00000.000*kWh)
<== 1.8.4(00000.000*kWh)
<== 1.6.0(000.000*kW)(00-00-00,00:00)
<== 96.1.3(14-11-04)
<== 96.2.2(14-11-04,06:16)
<== 96.2.5(14-11-04)
<== 96.6.1(1)
<== 96.50(0600170022009999999999999999)
<== 96.51(0600170022009999999999999999)
<== 96.52(0600170022009999999999999999)
<== 96.60(31230000)
<== 96.61(31230000)
<== 96.62(31230000)
<== !
<==  -- ETX --
<==  -- BCC --


Üyeye Özelden Mesaj At ufukes | 05.05.2015 13:05



Tüm Kategoriler | Visual Basic 6.0 | Visual Basic 6.0  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2013| Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin