Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

 

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum | Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: C/Visual C++/C#
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

windows'unuzu hızlandırın...

Yazar: EsQdD_a
Windows ile ilgili bir çok faydalı ipucu


Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"Combobox özeliğini kullanma"

Uçak bileti rezervasyon satış programı yazıyorum. daha doğrusu yazmaya calışıyorum .

    if (cmbKalkis.Text == "Ankara" && cmbVaris.Text == "İstanbul")
          {
              kalkis = "Ankara";
              Varis = "İstanbul";
              Ucret = "150 TL";
              Saat = "12:30";


         }

combobox1 ve combobox2 de illeri secerek karşılaştırma yaptım ve Ankara istanbul arası ücret 150 tl dedim fakat bu şekilde gidersem daha birsürü il var cok zaman alıyor. ve öğrenci comboboxsından secilen sayıya görede bu fiyatın %20 indirim almasını istiyorum nasıl yapabilirim sizce bi fikri olan örnek kodlamayla gösterebilir mi ?

Üyeye Özelden Mesaj At senzo | 02.12.2012 02:42


neden olmasın yapılır tabiki öncelikle şunu belirtim
algoritma yapmalısın veri tabanı nı algortima yaparak tasarlamalısın

ıdno kalkıs_yerı varıs_yerı kalkıs saatı varıs saatı ucretı ındırım


ındırımlı tutar

daha sonr formunu hazırlayıp kalkısla varıs yerını combo lara baglarsın

2 commbo 4 text bırde butonla tamamlarsın

buton clıck olayına

sql yazarsın
ornek:data1.recurdsource="select kordınat wehere kalkıs and varıs order by asc; ıdno
data1.refresh

ve kaklıs ve varıs yerını sectıkten sonra butona tıkladıgında
textlerde ucret ve saat bılgılerıne boylece ulaşa bilirsin.

ıstersen set de ede bılırsın
kolay gelsın.


Üyeye Özelden Mesaj At rcamyel | 19.12.2012 14:16



Tüm Kategoriler | C/Visual C++/C# | C/Visual C++/C#  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2013| Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin