Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

 

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum | Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: C/Visual C++/C#
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

Veri Şifreleme nissay metodu

Yazar: Yas-iN
Her türlü veriyi sifreleyerek DB ye veya .txt , .dat vs. gibi dosyalara kaydedebilirsiniz.
Programin mantigi su:
Bir adet Modul hazirladim ve toProducePassword(password As String) adinda bir fonksiyon yazdim.Bu fonksiyon sifrelemek istedigimiz veriyi gönderdigimiz yer.Örnegin textbox taki yaziyi sifrelemek istiyorsak Sifre=toProducePassword(Text1.Text) yaziyoruz.
Bu fonksiyonun mantigi su:

RandomNumber = Sqr(Right(Timer, 2) * Sqr(Timer))


Burada RandomNumber adinda 1 degisken tanimladim.Bunun içerisine o anki sistem saatinin son 2 hanesinin karekökü ile sistem saatinin karekökünü çarptirdim ve degiskenime attirdim.

(Asc(Mid(password, i, 1)) Xor Atn(Tan(RandomNumber)) * RandomNumber) İste olayin koptugu yer burasi.Sifreleme algoritmam.Fakat bir dizi sart koydum programa ve sifrelerin 4 haneli olmasini sagladim çünkü sifreyi çözerken isimize yarayacak.Her 1 karekteri sifreledim ve sonuna chr(10) karekteri ekledim.Sifreyi okuyabilmek için.Ve en sonda sifreyi ve tuttugu sayiyi kaydettirdim.Çünkü ayni sayi yukaridakinin tam tersi islem yaptirmam gerekecek.Her defasinda farkli sayi üretiyoruz çünkü.
Bu modul içindeki diger bir fonksiyon ise OpenPassword(password As String) sifreyi okutmak için.Sifreleme isleminin tam tersini yaptirdim.Yine 1 dünya sart koydum çünkü dogru karekteri okutabilmek için ve basardim.Bakildiginda çok karisik gelebilir ama program üzerinde incelerseniz hiç te zor olmadigini anliyacaksiniz.Suan bu sifrelemeyi kullaniyoruz ve web sitelerim içinde bunu kullanicam.Denedim ASP ilede calisiyor ayni mantik.
Proje için 1 adet form açin ve 3 textbox,1 command buton ve 5 label koyun.Labellerin caption özelliklerini sirasiyla "Şifreyi Buraya Giriniz" ,"Oluşturulan Şifre","Şifreniz" , "","" yapin.Bir adet module ekleyin ve module asagidaki kodlari ekleyin


Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"SORU BANKASI PROJES?"

projemde combobox ,2 adet radiobutton ve button var.Burda comboboxtan bo? geçmeyip ve illa yaz? ve resim radiobuttonlar?n? seçmesi laz?m ve bunun için napmal?y?m acil laz?m.Te?ekkürler...

Üyeye Özelden Mesaj At cx20 | 12.04.2012 19:26



Tüm Kategoriler | C/Visual C++/C# | C/Visual C++/C#  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2013| Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin