Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

 

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum | Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: Visual Basic 6.0
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

picturebox daki resmi forma dö?eyerek göstern kod

Yazar: aysemert

Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Çevrimiçi Üyeler
NADIRYK

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"Saat Toplama İşlemi"

merhaba arkadaşlar

bir projemde personeli çalışma saatini toplatmam gerekiyor. ama 24 saatten sonra sonrun çıkıyor.

çalışma kodları aşağıda sundum.
MSFlexGrid1.TextMatrix(MSFlexGrid1.Row, 10) = Format(Saat_Topla, "hh:mm") olan kısmı dd:hh:mm şeklinde değiştiriyorum ama direk dd 30 olarak gösteriyor.


Dim Saat_Hesapla_1
Dim Saat_Hesapla_2

Dim Saat_Fark
Dim Saat_Yaz
Dim Saat_Topla As Date
Dim Saat_Donn
'Saat_Topla = 0
For Saat_Donn = 2 To 8
Saat_Hesapla_1 = Right(MSFlexGrid1.TextMatrix(MSFlexGrid1.Row, Saat_Donn), 5)
Saat_Hesapla_2 = Left(MSFlexGrid1.TextMatrix(MSFlexGrid1.Row, Saat_Donn), 5)

Saat_Fark = Format(CDate(CDate(Saat_Hesapla_1) - CDate(Saat_Hesapla_2)), "hh:mm")
Saat_Topla = CDate(Saat_Topla) + CDate(Format(Saat_Fark, "hh:mm"))

Next Saat_Donn

Dim GunCikar
'GunCikar = Format(Saat_Topla, "dd") - 30
MSFlexGrid1.TextMatrix(MSFlexGrid1.Row, 10) = Format(Saat_Topla, "hh:mm")


Üyeye Özelden Mesaj At ayavan | 06.07.2010 10:09


Tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım.
Ama şunu söyleyebilirim, saat toplama,çıkarma işlemini Date tipinde tanımlı değişkenlerle tarih ve saat belirterek yaparsanız sorun yaşamazsınız. Ayrıca toplama çıkarma işlemleri için datediff, dateadd fonksiyonlarını kullanın bence

Örnek

İki zaman arası geçen süre için:

Dim Gir, Cik As Date
Gir = CDate("13/06/2010 21:00:00")
Cik = CDate("21/06/2010 19:00:00")
GecenSaat = DateDiff("H", Gir, Cik)


Saat toplamak için :

Dim Once, Sonra As Date
Once = CDate("13/06/2010 21:00:00")
Sonra = DateAdd("H", 10, Gir) '+ 10Saat


Üyeye Özelden Mesaj At NooG | 06.07.2010 21:53

Kardeş aşağıdakini modül oluşturup ekle;

Public Function StDk(ByVal dtmBsl As Date, ByVal dtmBts As Date) As String

Dim intSt As Integer
Dim intDk As Integer

intDk = DateDiff("n", dtmBsl, dtmBts)
intSt = intDk 60
intDk = intDk Mod 60

StDk = CStr(intSt) & ":" & CStr(intDk)

End Function

Bu da buton için;

Private Sub Command1_Click()

Text3 = Format(StDk(Text1, Text2), "HH:MM")

End Sub

umarım işini görür.

Üyeye Özelden Mesaj At Said | 10.07.2010 18:03

Tüm Kategoriler | Visual Basic 6.0 | Visual Basic 6.0  5. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2013| Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin