Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
09.09.2010 Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum 38.107.191.81   
    Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: SQL Sorgulama/SQL Server/MySQL/Oracle
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

MS SQL ipuçlar?-1 [ CASE ifadesi ]

Yazar: marjinal

Email Girişi
Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Çevrimiçi Üyeler
feb123

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"Sql ile otomastik sayı"

ogrenci tablomdan verileri sıralarken yan tarafta her kayıt için artan sayı yapmak istiyorum ama bir türlü bulamadım.

1 murat
2 ahmet
3 veli

şeklinde sıralayacağım. SQL ile kayıtlara sıra numarası eklemek mümkünmü

Üyeye Özelden Mesaj At svitavy | 16.01.2010 11:29

Merhabalar,
SQl ile otomatik sayı aldırma iki yol ile yapılabilir.
İlki kullanmakta olduğunuz ilişkisel veritabanının özellğine göre değişebilecek olan tablo oluşturma sırasında sütunlarınıza verebileceğiniz otomatik sayı aldırma değeridir.
Bir diğeri de sizin manüel olarak sayıları uygulamanızdan aktarabileceğiniz bir sistemdir. Bu sistem içerisinde öncelikle veritaban tablonuzda yer alan son sayıyı uygulamanıza aktarmanız ve de ondan sonra sayıyı bir arttırarak yeniden veritabanına kaydınızı eklemeniz gerekir.
İyi çalışmalar dileklerimle...

Üyeye Özelden Mesaj At brkevr | 19.01.2010 08:45
Cevabınız için teşekkür ederim.Veri tabanındaki otomatik sayı işimi maalesef çözmüyor çünkü bilgileri süzerek alıyorum ve bu durum bilgilerin

1 murat
3 veli
10 ahmet

şeklinde çıkmasına neden oluyor.SQL ile ek bir sütun oluşturmak ve bu sütunun değeri olarak giderek artan bir sayı eklemek mümkün değilmi acaba.

Üyeye Özelden Mesaj At svitavy | 25.01.2010 21:18
Cevab?n?z için te?ekkür ederim.Veri taban?ndaki otomatik say? i?imi maalesef çözmüyor çünkü bilgileri süzerek al?yorum ve bu durum bilgilerin

1 murat
3 veli
10 ahmet

?eklinde ç?kmas?na neden oluyor.SQL ile ek bir sütun olu?turmak ve bu sütunun de?eri olarak giderek artan bir say? eklemek mümkün de?ilmi acaba.

bak karde?im;
sen kayit_id int adl? kolonu otomatik artan numara yap. O bir kenarda dursun. Ama madem sordu?un gibi bir ?ey yapacaks?n.
O zaman da original_kayit_id int adl? bir kolon ekle ve her seferinde yeni kay?t ekletece?in zaman en son kay?ta bak ve original_kayit_id ne ise onu bir art?rarak kay?t ekleme i?i yap. Çok zor de?il

Lakin;
select max(original_kayit_id) from TblOgrenci query'sini kullan?rsan daha sa?l?kl? bir kay?t ekleme yapars?n diye dü?ünüyorum.

Üyeye Özelden Mesaj At bunnypeople | 02.02.2010 13:01
yeni kolon ekleyerek problemimi çözdüm bunnypeople teşekkür ederim.

Üyeye Özelden Mesaj At svitavy | 08.02.2010 08:59

Tüm Kategoriler | SQL Sorgulama/SQL Server/MySQL/Oracle | SQL Sorgulama/SQL Server/MySQL/Oracle  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2010 | Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin