Merhabalar, SQl ile otomatik sayı aldırma iki yol ile yapılabilir. İlki kullanmakta olduğunuz ilişkisel veritabanının özellğine göre değişebilecek olan tablo oluşturma sırasında sütunlarınıza verebileceğiniz otomatik sayı aldırma değeridir. Bir diğeri de sizin manüel olarak sayıları uygulamanızdan aktarabileceğiniz bir sistemdir. Bu sistem içerisinde öncelikle veritaban tablonuzda yer alan son sayıyı uygulamanıza aktarmanız ve de ondan sonra sayıyı bir arttırarak yeniden veritabanına kaydınızı eklemeniz gerekir. İyi çalışmalar dileklerimle...
brkevr | 19.01.2010 08:45 |
Cevabınız için teşekkür ederim.Veri tabanındaki otomatik sayı işimi maalesef çözmüyor çünkü bilgileri süzerek alıyorum ve bu durum bilgilerin
1 murat 3 veli 10 ahmet
şeklinde çıkmasına neden oluyor.SQL ile ek bir sütun oluşturmak ve bu sütunun değeri olarak giderek artan bir sayı eklemek mümkün değilmi acaba.
svitavy | 25.01.2010 21:18 |
Cevab?n?z için te?ekkür ederim.Veri taban?ndaki otomatik say? i?imi maalesef çözmüyor çünkü bilgileri süzerek al?yorum ve bu durum bilgilerin
1 murat 3 veli 10 ahmet
?eklinde ç?kmas?na neden oluyor.SQL ile ek bir sütun olu?turmak ve bu sütunun de?eri olarak giderek artan bir say? eklemek mümkün de?ilmi acaba.
bak karde?im; sen kayit_id int adl? kolonu otomatik artan numara yap. O bir kenarda dursun. Ama madem sordu?un gibi bir ?ey yapacaks?n. O zaman da original_kayit_id int adl? bir kolon ekle ve her seferinde yeni kay?t ekletece?in zaman en son kay?ta bak ve original_kayit_id ne ise onu bir art?rarak kay?t ekleme i?i yap. Çok zor de?il
Lakin; select max(original_kayit_id) from TblOgrenci query'sini kullan?rsan daha sa?l?kl? bir kay?t ekleme yapars?n diye dü?ünüyorum.
bunnypeople | 02.02.2010 13:01 |
yeni kolon ekleyerek problemimi çözdüm bunnypeople teşekkür ederim.
svitavy | 08.02.2010 08:59 |