Favorilerine Ekle | Giriş Sayfan Yap | Tavsiye Et

Kurs Tanıtım Sayfası | Süper Üye Kimdir? | Menü Tasarımı Konulu Örnek Ders
09.09.2010 Kod İndir| Hazır Kodlar | Makaleler| İpuçları | VB .NET Kursu | Dersler | Forum 38.107.191.81   
    Alt Bölümler | Servisler
    Merhaba Misafir
    Anasayfa » Forum Anasayfa » Kategori: Windows/Linux
Üye Girişi
Kullanıcı Adı:  
Şifre : 
Kaydet ?
Siteden tam olarak faydalanabilmek için üye olmalısınız.
Unuttuğunuz şifrenizi öğrenebilmek için kayıt sırasında verdiğiniz Hatırlatma Cevabı'nı bilmeniz gereklidir.
Şifre hatırlatma işlevini sadece 3 defa kullanma hakkınız vardır.
Kullanıcı adını ve şifresini unutan üyelere email ile yardım verilmez.

Aktivasyon Gelmedi mi?Aktivasyon mesajınız email adresinize gelmedi mi?
Buraya tıklayarak bir kez daha aktivasyon mesajı gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Lütfen email hesabınızın BULK ve SPAM klasörlerini de kontrol ediniz.
Rastgele Makale

Kullan?c? ad? ve ?ifre olay?

Yazar: Black_america
Nas?l yap?l?r:

Email Girişi
Webmasterlar
Sitenize Ekleyin!
Sitenizde "Son Eklenen 10 Visual Basic Yazısı"'nı göstermek ve içeriğini zenginleştirmek için buraya tıklayınız.

Vbasicmaster.com'a link verin!
Aşağıdaki minik banneri sitenize eklemek için tıklayın!

Çevrimiçi Üyeler
feb123

Üye Sayısı:
Ziyaretçiler nerede?

"Eğitim DVD si hazırladım ama güvenlik önmeli lazım"

Arkadaşlar bir eğitim DVD si hazırladım. Bu DVD ticari amaç gözetilerek hazırlandığı için satın alan kişilerin mağdur olmaması için 2. kopyalarının çıkarılmamasını istiyorum. Bu bağlamda dvd dinin içeriğindeki eğitim videolarını nasıl şifrelemeliyim yada nasıl bir koruma yapmalıyım. Bu konu hakkında yardımcı olursanız minnet duyarım. Şayet zor ve zahmetli bir iş ise, bu işi profosyenel bir yazılımcı arkadaşa emeği karşılığında yaptırmak isterim.

Üyeye Özelden Mesaj At boza | 01.04.2009 11:52

Çok mu zor bir soru acaba?

Üyeye Özelden Mesaj At boza | 02.04.2009 17:52
kednim için hazırlyacak olsam şu şeklide çözüm üretmeye çalışırdım.. öncelikle videolarımı boyutlarına oranla yüzlerce parçaya ayıran ve random (rastgele) yani ilişkisiz dosya adları ile adlandıran (uzantılarınıda değiştirerek) bir kod yazardım .. örneğin 1.avi mi as24da.lil , df6gdf.lil, asdfas.lil ....... şeklinde 100 lerce parçaya ayırır ancak parçaların sıralamasını ( video parçalarının doğru sırada gösterilebilmesi için ) programımın içinde saklardım. dvd içerisindeki binlerce küçük parça dosyanın sırası ile programım tarafından görüntülemesini sağlardım... buraya kadar tek bir videomuzu dosya uzantılarını değiştirerek parçalara ayırdık, herhangi bir kimse dosya uzantılarımı el ile orjinal haline getirse dahi elinde sadece binlerce karma karışık isimden oluşan küçük videolar olacaktır ki bu kimsenin işine yaramaz.

2.kısım programımın başkası tarafından kullanılmasını engelleme kısmını ise daha önceden de yaptığım gibi programım yüklendiği pc nin hardisc serinosunu alacak örneğin 654789 ve bunoyu sdf4564sdf4s6d5f4 şeklinde kullanıcaya key olarak sunacak ufak bir kodla çözerdim. sizde ise unlock key programı olacak sizdeki bu program ise kullanıcının size sdf4564sdf4s6d5f4 şeklinde verdiği keyi 654789 şeklindeki orjinal haline çevirecek ve kullanıcının unlock u olan örneğin

654789 kullanıcı harddisc nosu

6=a5
5=h9
4=t4
7=c2
8=a1
9=d5

a5h9t4c2a1d5 kodunu ürettikten sonra yolladığınız bu keyi kullanıcının programı bu key (regedite kaydedilir otomatik girişler için) olmadan çalışmayacak şeklinde düzenleyebilrisiniz. bahsettiğim 2. kısmını birkaç kişi için yazdığım bir programda kulalndım ve çok sağlam crackerlara denk gelmediği içinde henüz kimse kıramadı..

not : pc ekranında gösterilen bütün görüntülerin screen shott programları ile kaydedilebileceğinide hesaba katarak videolarınız içine belirli aralıklarda videolarını size ait olduğunu gösterecek gezinen logo yerleştirmenizde menfaatinize olacaktır.

tabi bu anlatılanlar kendi kodlarınız ile yapılcak yöntemdir ancak biraz arşatırsanız dvd security software vb şeklinde belkide bu işlemi sizin için yapabilecek programlarda vardır. iyi çalışmalar dilerim..

Üyeye Özelden Mesaj At teymi | 05.04.2009 01:54
Müdürüm çok teşekkür ederim. Seninle kontak kurmamız lazım, ben programcılık konsunda daha çömezim.....

Üyeye Özelden Mesaj At boza | 07.04.2009 12:11

Tüm Kategoriler | Windows/Linux | Windows/Linux  1. Sayfa
© Hakan Ersöz 2000-2010 | Üyelik Sözleşmesi | | Ödeme Bildirimi
Sitemizden yenilikleri hemen öğrenin, pop upları engelleyin, chat yapın... ToolBarımızı indirin:
Vasicmaster Toolbar'ı indirin